Concertprogramma

Het concertprogramma

Het concertprogramma omvat (vanaf 1500) vijfhonderd jaar klassieke koormuziek. De volgende componisten/composities komen voorbij:

 • Juan del Encina en Thomas Tallis
 • Claudio Monteverdi (drie delen uit ‘Scherzi Musicali a tre voci’)
 • Hans Leo Hassler (Tanzen und Springen)
 • Dietrich Buxtehude (koraalcantate ‘Nun lasst uns Gott dem Herren Dank sagen’)
 • Christoph Willibald Gluck (6 delen uit zijn opera ‘Orfeo ed Euridice’)
 • Wolfgang Amadeus Mozart (‘Sancta Maria’ KV 237)
 • Joseph Haydn (‘Allegro moderato’ uit London Trio nr. 1 in C)
 • Luigi Cherubini (Requiem en Kyrie in c)
 • Franz Schubert (‘An die Musik’)
 • Robert Schumann (‘Zigeunerleben’ en ‘Widmung’)
 • Felix Mendelssohn (uit Psalm 42 ‘Wie der Hirsch schreit’)

Presentatie
Alle koorwerken worden op piano begeleid door onze vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble bestaande uit 8 strijkers en 5 houtblazers (concertmeester Chika Fujie). Ook zal er een blokfluittrio meespelen bij de werken uit de Renaissance en Barok. Tijdens het concert worden op een groot scherm boven het koor beelden geprojecteerd die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities en componisten. Daarnaast wordt een uitvoerig programmaboek gratis aan het publiek uitgedeeld. Inclusief de pauze gaat het concert ruim 2 uur duren.  

Corona-update per 6 oktober 2020

Onze drie slotconcerten van project 12 in maart 2020 hebben we wegens corona moeten afgelasten.

U begrijpt dat de ontwikkelingen van corona de laatste maanden voor grote koren zoals Vox Humana dermate slecht zijn geweest (en nu ook weer erg lijken te worden), dat er geen sprake van kan zijn dat wij  binnen afzienbare tijd kunnen/mogen repeteren en voor ons talrijke publiek op normale wijze kunnen/mogen concerteren. Dat spijt ons zeer want wij willen nog liever gisteren dan vandaag weer gaan zingen. Maar koren staan achteraan in de rij als het gaat om versoepelingen van de regels. 

We komen dit jaar 2020 zeker niet meer aan zingen toe. We hopen op mogelijkheden in 2021 of zelfs 2022. De intentie blijft in ieder geval dat we ons concertprogramma van project 12, dat we hebben ingestudeerd, op enigerlei tijd en wijze aan u kunnen presenteren. 

In onze administratie hebben we al uw gegevens over bestellingen en betalingen van kaarten natuurlijk voorhanden. Onze programmaboekjes zijn klaar om uitgedeeld te worden. Als u misschien al een boekje hebt gekregen, verzoek ik u om dat dan te bewaren. De kaarten die bij de kassa zouden worden opgehaald, bewaar ik zorgvuldig. 

Als het corona-sein uiteindelijk weer op veilig staat en we de concerten opnieuw hebben kunnen inplannen bij de concertlocaties, als we nieuwe data en aanvangstijden hebben, als koor en orkest er klaar voor zijn, zal deze website daarover berichten. 

Iedereen die eerder kaarten heeft besteld en betaald, kan dan een nieuwe concertdatum kiezen die passend voor u is. Als er nog kaarten overblijven, kunnen die weer verkocht worden aan nieuwe gasten.