Repetitie tijd, locatie en aantal

We repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Deurne. Er is een pauze van 20 minuten en een ‘afterparty’ vanaf 22.15 uur. We repeteren alleen in de maanden oktober t/m maart. Dat zijn steeds 23 – 25 repetities.

De afterparty

Er worden daarnaast per project enkele zaterdagen gepland waarop de hele dag intensief gerepeteerd wordt met de verschillende koorsamenstellingen van Vox Humana. Deze vinden meestal plaats in Helmond.

Repetitie vorm

Repetitie sopranen

Tijdens de repetities wordt er gedeeltelijk gewerkt met een koorrepetitor naast de dirigent. Zo kan de beschikbare repetitietijd effectief worden gebruikt. Het koor kan tijdens de repetities worden gesplitst in een mannen- en een vrouwenkoor en/of een kleiner kamerkoor. We beginnen en eindigen elke repetitie altijd gezamenlijk met de hele groep: het grote gemengde koor.

De repetities worden gekenmerkt door hard en gedisciplineerd werken, gevoed door het streven naar een, voor amateurs, zo hoog mogelijk muzikaal/artistiek niveau. Daarnaast zijn gezelligheid en een gevoel van saamhorigheid belangrijke redenen voor de koorleden om te komen repeteren en concerten te geven.

Oefenfiles

Van de leden wordt verwacht dat ook thuis wordt geoefend via oefenfiles (verzonden via e-mail) en een luister-CD waarop alle uit te voeren koorwerken in een professionele uitvoering te horen zijn.
De oefenfiles zijn op basis van midi-files die alle stemmen afzonderlijk bevatten.