Ambitie

Vox Humana heeft de ambitie om interessante klassieke concerten op niveau te geven in Deurne, Helmond en de regio Zuidoost Brabant/Noord Limburg. Deze ambitie vraagt om een zo professioneel mogelijke benadering. Vox Humana probeert dat te realiseren door de organisatie te professionaliseren en transparant te maken en door de informatie zeer inhoudelijk te laten zijn.

Koorsamenstelling.

Vox Humana presenteert zich bij concerten op een bijzondere wijze aan het publiek. De meeste koorwerken worden gezongen door het Groot Gemengd Koor maar soms wordt uit de grote groep een kleiner koor gevormd: bijv. een kamerkoor of een vrouwen- of mannenkoor. Dat kan per project wisselen. Bovendien kunnen enkele leden van het koor zich laten horen in een nog kleinere groep laten horen als er in het concertprogramma een solo zit. Door deze verschillende presentatievormen kan Vox Humana een zeer gevarieerd repertoire aanbieden tijdens concerten. En dat is interessant zowel voor de koorleden als ook voor ons publiek.
Het koor zingt eenstemmige t/m zesstemmige koormuziek, soms a capella maar vaak met instrumentale begeleiding.

Het instrumentale ensemble.

Het koor zingt behalve a capella-koormuziek ook met instrumentale begeleiding. Daarvoor worden beroepsmusici en/of goede amateurs ingehuurd: een pianist, een blazersgroep en/of een strijkorkest. Indien vereist nodigen we een klein ad hoc-symfonieorkest uit. Dat wisselt dus ook weer per project.
In het project bestaat het instrumentaal ensemble uit: 2 eerste violen, 2 tweede violen, 2 altviolen, 1 cello en 1 contrabas. Verder spelen 1 dwarsfluit, 1 hobo, 2 klarinetten en 1 fagot mee. Onze vaste pianist is Evert Mostert.

Bijzondere presentatie.

Een belangrijk artistiek ‘handels’-merk van Vox Humana is inmiddels de powerpoint-presentatie geworden: tijdens de concerten worden op een groot scherm beelden vertoond die in illustratieve en/of associatieve verbinding staan met het koor en vooral met de uit te voeren composities. Daarnaast ontvangt iedere bezoeker gratis een zeer uitgebreid programmaboek met toelichtingen op alle uit te voeren koorwerken en met advertenties van onze vele sponsoren.

Hieronder een voorbeeld van een PowerPoint presentatie bij een uitvoering.  Klik op het plaatje hieronder.