Project 2008-2009

Eerste concert 2009.

Citaat: uit het programma boekje:

“Met gepaste trots presenteren wij, het nieuwe Projectkoor ‘Vox Humana’, onze drie slotconcerten die het eerste project van 2008-2009 gaan afsluiten. Achtereenvolgens in Venray, Helmond en Deurne vinden deze uitvoeringen plaats in een tijdsbestek van 2 weken. Op woensdagavond 22 oktober 2008 ging Vox Humana van start als nieuw projectkoor en nu, nauwelijks 5 maanden later, treden wij al voor het eerst naar buiten. Onze dirigent Frans van Houten en wij, de koorleden, zijn blij u vandaag te mogen ontmoeten om met elkaar deze spannende première mee te beleven.

Het eerste project van Vox Humana heeft als titel: ‘Veris laeta facies’ of ‘Het vrolijke gezicht van de lente’. Deze titel heeft natuurlijk te maken met de tijd en het jaargetijde waarin de concerten worden gegeven. De titel is afkomstig uit de ‘Carmina Burana’ van Carl Orff: het derde deel van de compositie draagt deze naam. Het koor zal dat deel uitvoeren evenals nog 3 andere delen van dit meesterwerk. Alle andere uit te voeren koorwerken hebben te maken met de lente, de ontluikende natuur en ‘natuurlijk’ ook met de liefde.

In september 2008 meldden diverse media de oprichting van een nieuw regionaal projectkoor met de naam ‘Vox Humana’ (‘De menselijke stem’). Zingen voor het plezier én op niveau én in projectvorm bleek velen aan te spreken. Op dit moment zingen 31 koorleden mee, afkomstig uit de regio Zuidoost Brabant en Noord Limburg. Een flink deel komt uit Helmond en Deurne. Een project beslaat 6 maanden in een jaar: vanaf
begin oktober t/m eind maart wordt er 23 keer gerepeteerd. In de 6e maand worden er drie afsluitende concerten gegeven. Daarna liggen de activiteiten 6 maanden stil en wordt er weer met een nieuw project begonnen in oktober. ”

Het Koor 2009

Het ensemble poseert voor de foto na de huldiging.

De pianist, Evert, repeteert nog even voor het optreden. Frans luistert aandachtig.

*Onderstaande foto’s spelen af als een dia show. Door op de foto te klikken kan je deze op volle schermgrootte zien. Door de Esc toets in te drukken gaat de foto weer terug naar de originele grootte. In de filmstrip kan je een specifieke foto kiezen door erop te klikken.  

Foto’s rond concert in de Witte Hoeve, Venray

Foto’s concert te Theo Driessen Instituut, Helmond

 

Foto’s concert in Gerardushuis, Deurne